Ifølge nogle af fortællingerne (for der er flere af dem) boede komponisten Chopin på Mallorca sammen med sin elskerinde forfatteren George Sand og hendes 2 børn i vinteren 1838 til 1839. Det faldt ikke i god jord, da de lokale fandt ud af, at Chopin og George Sand ikke var gift. Derfor blev de nødt til at tage ophold i det nedlagte karteuserkloster La Cartuja de Valldemossa.
De havde håbet, at det milde klima ville hjælpe på Chopins lungesygdom, men sådan gik det ikke. Chopin beklagede sig over de mallorkinske lægers uduelighed og familien forlod øen.

Det skal lige siges, at man ikke kan klage over de mallorkinske lægers kompetencer nu om dage, – vi taler af erfaring *smiler*

Der er efterfølgende indrettet et museum i det gamle kloster, hvor man kan komme ind se klostercellerne, hvor Chopin og George Sand boede. Det er noget af det vi har til gode at se, en af de næste gange vi kommer til Mallorca.

Hvem var Santa Catalina Thomas?

Skulpturen af Santa Catalina Thomas, der står overfor hendes fødehjem

Catalina var en ung pige, der blev født i Valldemossa i 1500-tallet. Hun havde hele tiden vidst, at hun ville være nonne, og da hun blev gammel nok, blev hun nonne i et kloster i Palma. Hun var kendt for sin store ydmyghed og gudsfrygtighed og endte med at blive kanoniseret af den daværende pave i Rom, og blev dermed Santa Catalina Thomas. Hun er den eneste helgen, der er født på Mallorca.

Hendes fødehjem er nu indrettet til et lille kapel, og skråt overfor står skulpturen af hende.

Noget der er typisk for Valldemossa er også, at der er indsat kakler ved alle hoveddøre i byen, for at ære Santa Catalina Thomas.

Valldemossa er også andet end Chopin og Santa Catalina Thomas

Nu skal man ikke tro, at mallorkinerne er mere religiøse end folk i al almindelighed, men historien hører ligesom med, når man taler om Valldemossa.

I de små hyggelige gader er der små gavebutikker, gallerier, gode restauranter og caféer. Noget af det, der kan anbefales hvis man besøger en café i byen er en god kop kaffe eller god, tyk og cremet varm chokolade og dertil den lokale specialitet Coca de Patata.
Coca de Patata er en sød kage lavet på kogte kartofler, og har en dejlig svampet konsistens.

– Og så fik vi ellers skybrud

Skyerne trækker sammen

 Der hældes vand ud af sandalerne

Indtil det fik regnet af, fortrak vi ind på en café og fik en god kop kaffe med Coca de Patata.

Herefter gik turen hjemad ad den flotte kystvej ned mod Palma de Mallorca, hvor vi fangede motorvejen op til Alcudia.

Ja, det endte jo så med at blive et indlæg med en del historie, jeg håber at I alligevel fik et indtryk af, hvor fin en by Valldemossa er. Den er helt klart et besøg værd, hvis I skulle komme i nærheden.

I kan kigge her, hvis I har lyst til lidt mere Mallorca input.